Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 750 γρ. φιλέτο σολομού, σε φέτες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. απαλή μουστάρδα
  • 8 ροδέλες ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, 200 ml νερό (ή σπιτικό ζωμό λαχανικών, αν έχουμε), τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο.

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες σολομού, τις ανακατεύουμε με το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψί με το δέρμα προς τα πάνω. Ψήνουμε τα φιλέτα στο γκριλ στους 180°C, για 10 λεπτά.

Γυρίζουμε τα φιλέτα σολομού και τα σκεπάζουμε με τις ροδέλες ντομάτας, για να κρατήσουν την υγρασία τους.

Αλατίζουμε και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά (o χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο χοντρό είναι το φιλέτο).

Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

kathimerini.gr







agrinio24.gr