Αν αφιερώνεις ατελείωτες ώρες στην προσπάθειά σου να της ανοίξεις το στόμα, να τοποθετήσεις στο εσωτερικό της ένα χάπι και μετά να βεβαιωθείς ότι θα το καταπιεί, συχνά με παράπλευρες απώλειες το χέρι σου και… τη σχέση σου με το ζώο, δεν είσαι ο μόνος. Οι περισσότερες γάτες γίνονται εξαντλητικά ιδιότροπες όταν πρέπει να τους χορηγήσεις μια φαρμακευτική αγωγή από το στόμα. Και καλά όταν μια θεραπεία διατίθεται και σε αλοιφή ή σε υγρή μορφή (οπότε η χορήγησή της με μια σύριγγα είναι κάπως πιο εύκολη), τι γίνεται όμως όταν η μόνη σου επιλογή είναι το χάπι;

«Σου συνιστώ να αποφύγεις να εμπλακείς σε μάχη με τη γάτα σου, αν αυτό είναι εφικτό», απαντά ο κτηνίατρος Eric Barchas. «Οι περισσότερες αγωγές μπορούν να χορηγηθούν μαζί με το φαγητό (ρώτησε τον κτηνίατρό σου αν ισχύει και για τη συγκεκριμένη). Κάποιες γάτες μάλιστα δέχονται να καταπιούν χάπια που έχουν τοποθετηθεί μέσα σε pill pockets, treats που σχεδιάστηκαν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Άλλες τα καταναλώνουν πολτοποιημένα και ανακατεμένα με κάποια υγρή τροφή ή με νερό. Το κόλπο της ανάμειξης ενός χαπιού με τροφή είναι πιθανότερο να πιάσει σε πεινασμένες γάτες, οπότε φρόντισε το μπολ του φαγητού της να είναι άδειο για μερικές ώρες πριν από τη χορήγηση».

Μπορείς να ρωτήσεις, επιπλέον, τον κτηνίατρό σου μήπως μπορείς να λιώσεις το συγκεκριμένο χάπι, να το ανακατέψεις με νερό και να το δώσεις στη γάτα σου με σύριγγα. Τέλος, υπάρχει και η πιο άμεση προσέγγιση του pill gun (μπορείς να το βρεις εδώ), ένα εργαλείο σαν σύριγγα που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να σπρώχνει το χάπι βαθιά μέσα στο στόμα της γάτας χωρίς φυσικά να την τραυματίζει. Καλή επιτυχία!

govastileto.gr







agrinio24.gr