Υλικά:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 gr

Χλιαρό νερό 270 ml

Μαγιά ξερή 7 gr

Ελαιόλαδο 80 ml

Αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη

1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο ξερό ( θα το τρέψετε)

 Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά σε 270 ml ζεστού νερού. Προσθέτουμε 75 cl λαδιού και ζάχαρης. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε 2 πρέζες αλατιού και πιπεριού .Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε είτε στο μίξερ είτε με τι ειδικό σύρμα του μίξερ. Προσθέτουμε, στη συνέχεια, το ξερό δεντρολίβανο που έχουμε τρίψει. και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Θα καταλάβουμε ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει μην πανικοβληθείτε αλλά προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι .

Καλύψτε το μείγμα με ένα καθαρό πανί και αφήστε το να παραμείνει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. ώστε να φουσκώσει.

Πάρτε ένα ταψί ψησίματος και λαδώστε το καλά με ένα πινέλο. Στη συνέχεια απλώστε καλά τη ζύμη κάνοντας  μικρά βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια..

Αφήστε τη ζύμη στο ταψί να σταθεί και να ξεκουραστεί για ακόμη 30′.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείφουμε την  επιφάνεια  με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Ψήνουμε  για 20 λεπτά.

govastileto.gr







agrinio24.gr