Είναι ένας πολύ νόστιμος και πολύ εύκολος κορμός, μια χριστουγεννιάτικη παραλλαγή πάνω στο κλασικό γλυκό σαλάμι. Μπορείτε να τον γαρνίρετε με γκανάς σοκολάτας, που θα φτιάξετε λιώνοντας 100 γρ. κουβερτούρα, την οποία θα ανακατέψετε με 100 γρ. ζεστή κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά).

Προετοιμασία: 30΄ / Αναμονή: 1 Βράδυ

Υλικά (για 8-9 μερίδες)

  • 1 κιλό έτοιμη κρέμα κάστανο (από βάζο ή κονσέρβα – θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις μαρμελάδες ή εκεί που έχουν τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής)
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί (ή στον φούρνο μικροκυμάτων)
  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digestive, σπασμένα σε μικρά κομματάκια
  • 5 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι ή κονιάκ

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου με το μαλακό βούτυρο και τη λιωμένη κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα και το ποτό και ανακατεύουμε για να βραχούν όσο περισσότερο γίνεται. Τα ανακατεύουμε με την κρέμα κάστανου.

Αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος μιας μεγάλης λαδόκολλας. Τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα, λεπταίνοντας παράλληλα τον κορμό.

Σφίγγουμε καλά τις άκρες της λαδόκολλας δεξιά και αριστερά από τον κορμό και τον βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για 1 βράδυ.

Ξετυλίγουμε τον κορμό, τον κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

kathimerini.gr







agrinio24.gr