450γρ. φρέσκο σολομό καθαρισμένο

2 μικρά κρεμμύδια

200 γρ. πατάτες

100 ml λευκό κρασί ή σαμπάνια

500 ml ζωμό ψαριού

100 ml κρέμα γάλακτος

35γρ. βούτυρο

60γρ. μπαγκέτα ελαφρώς μπαγιάτικη

3 κ.σ. φύκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.

Κόβετε τον σολομό σε μεγάλα κυβάκια και αφαιρείτε κόκαλα αν βρείτε.

Λιώνετε 20γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε να ροδίσουν για περίπου 5΄. Προσθέτετε το λευκό κρασί.

Προσθέτετε τις πατάτες και τον ζωμό, καλύπτετε και μαγειρεύετε για 15-20′. Προσθέτετε τον σολομό και μαγειρεύετε για 5′ ακόμα.

Βγάζετε 4 κομμάτια ψάρι από την σούπα και τα κρατάτε για αργότερα. Με την βοήθεια του μπλέντερ χτυπάτε την σούπα μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε.

Κόβετε το ψωμί σε μικρά κομμάτια.

Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και φρυγανίζετε για λίγο το ψωμί για να γίνει κρουτόν ανακατεύοντας συχνά. Πριν τα βγάλετε από το τηγάνι προσθέτετε τα φύκια.

Σερβίρετε με τα κρουτόν με φύκια και τα 4 κομμάτια σολομό που κρατήσατε προηγουμένως.



agrinio24.gr