Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 30΄

Υλικά (για 8–10 μερίδες)

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 μήλα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ελάχιστο αλάτι, ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε τα μήλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα σκεύος (ταψί, φόρμα, ή ταρτιέρα) μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Μυστικά

  • Μαζί με τα μήλα μπορούμε να προσθέσουμε 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα και 2-3 κουταλιές σταφίδα.
  • Αν θέλουμε, σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε κομμάτι με λίγη κανέλα ή και άχνη.

kathimerini.gr







agrinio24.gr