Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κουβέντα για το αν τα εμβόλια είναι ή όχι ασφαλή, ξεκίνησε όταν πλέον κάποιες ασθένειες που είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κατά το παρελθόν, έπαψαν να εμφανίζονται. Αυτό όμως συνέβη χάρη στους εμβολιασμούς, γεγονός που μάλλον ξέχασαν όσοι τώρα τα αντιμάχονται. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα κατά τον εμβολιασμών, το οποίο μάλιστα υποστηρίζει ότι οι εμβολιασμοί ευθύνονται για μία σειρά ασθενειών, όπως το άσθμα, ο διαβήτης, ακόμα και ο αυτισμός. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής καμία ιατρική έρευνα δεν αποδεικνύει ότι αυτός ο ισχυρισμός ευσταθεί, ενώ βιβλιογραφικά δεν καταγράφονται τέτοιου είδους συσχετισμοί.

Αυτό που επιστημονικά είναι αποδεκτό και επιβεβαιωμένο είναι ότι όποιοι γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία του δικούς τους παιδιού, αλλά και της κοινότητας στην οποία διαμένουν.

Οι παρενέργειες ενός εμβολιασμού, που εμφανίζονται να σημειωθεί σε πολύ μικρά ποσοστά παιδιών υπερσταθμίζονται από τα οφέλη, που είναι η προστασία από τις θλιβερές συνέπειες μιας σοβαρής ασθένειας.

Τι είναι η θειομερσάλη (thimerosal);

Μέρος της αντιπαλότητας που προέκυψε σχετικά με τις επιδράσεις των εμβολίων είναι και ένα συντηρητικό της, που ονομάζεται θειομερσάλη (thimerosal) και συχνά χρησιμοποιούταν στα εμβόλια. Οι σκέψεις αυτές προέκυψαν από το γεγονός ότι η θειομερσάλη (thimerosal) είναι συστατικό που περιέχεται σε μια μορφή του υδραργύρου, το εθυλυδραργύρου (ethylmercury). Ο εθυλυδράργυρος περιέχεται στο μεθυλυδράργυρο, ένα συστατικό που σε μεγάλες δόσεις (ας πούμε, από μολυσμένο πόσιμο νερό ή τρώγοντας μεγάλες ποσότητες μολυσμένων ψαριών), μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου ή του παιδιού.

Ως μέτρο πρόληψης θειομερσάλη (thimerosal) αφαιρέθηκε από τα συστατικά των εμβολίων των 1999, με εξαίρεση των αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο επίσης κυκλοφορεί χωρίς το συντηρητικό του αλλά είναι δυσεύρετο. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ενώ ο μεθυλυδράργυρος ανευρίσκεται στα μεγάλα ψάρια και «χτίζεται» μέσα στον οργανισμό προκαλώντας φθορά στον εγκέφαλό τους, ο εθυλυδράργυρος στη θειομερσάλη (thimerosal) δεν «χτίζεται» στον οργανισμό και ποτέ δεν έχει συσχετιστθεί με κάποια παρενέργεια, όπως δηλώνει και ο Ουιλιαμ Σάφνερ, καθηγητής προληπτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικό Κέντρο, στο Nashville.

Επίσης να σημειωθεί ότι ακόμα και μετά την αφαίρεση του εν λόγω συντηρητικού από τα εμβόλια, τα ποσοστά του αυτισμού στις ΗΠΑ δεν μειώθηκαν, γεγονός που ενισχύει και την «αθωότητα» της ουσίας.

Πηγή: mother.gr







agrinio24.gr