Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 700 – 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, με το χυμό τους, χοντροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. χυλοπίτες της αρεσκείας μας

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο, και σβήνουμε με το κρασί.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους, τη δάφνη και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε 250 ml (1 ποτήρι) ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις χυλοπίτες 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία και τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Αδειάζουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά, και μαγειρεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μελώσει το φαγητό.

Το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας μας.

kathimerini.gr



agrinio24.gr