Στην προσπάθειά μας να φανούμε θελκτικοί, ορισμένες φορές, υπερπροσπαθούμε.
Θέλουμε από τη μία να φαινόμαστε άνετοι, από την άλλοι γοητευτικοί και ταυτόχρονα να δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε, χωρίς όμως να νοιαζόμαστε.
Και αυτή η υπερπροσπάθεια τρομάζει τον άλλο.
Αν φοβάσαι ότι είσαι λίγο αυτό το άτομο, οι παρακάτω συμπεριφορές, θα σε βοηθήσουν να το διαπιστώσεις και να απορρίψεις εσύ τον άλλο, πριν σε απορρίψει αυτός.
Τα social media είναι παγίδα. Με την ίδια ευκολία που μπορούν να σε ανεβάσουν, ακριβώς με την ίδια ευκολία μπορούν να σε ρίξουν στα τάρταρα –και η κατηφόρα είναι πιο εύκολη από την ανηφόρα. Εσύ αποφάσισες να ανεβάσεις σε στόρι μία σέλφι με επίκεντρο το στήθος σου ή αν είσαι άντρας, μία φώτο που θα αναδεικνύει το ημίγυμνο σώμα σου στο γυμναστήριο. Και μετά άλλη μία. «Και πού είναι το κακό;», θα απορήσεις.
Γενικά, όσο αποκρουστικό είναι να στέλνεις τρία μηνύματα σερί, άλλο τόσο είναι και non stop ανέβασμα φωτογραφιών. Υποδηλώνει ότι είσαι λίγο απελπισμένος/η για προσοχή και, κυρίως, ότι ασχολείσαι υπερβολικά με το κινητό σου.
Γενικά, τα ενδιαφέροντα στόρι συνήθως ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Η μία είναι αυτή με το αστείο ή διασκεδαστικό περιεχόμενο. Η άλλη είναι να είσαι influencer και να έχεις επαφή με διάσημους, με αποτέλεσμα να κεντρίζεις την περιέργεια των ακόλουθών σου.
Αν τα δικά σου στόρι ανήκουν στην κατηγορία «η καθημερινότητά μου, απλά σήμερα μου φαίνομαι όμορφος/η», καλό είναι να ξανασκεφτείς τι δημοσιεύεις. Έχε κατά νου ότι μία σέλφι την ημέρα είναι υπεραρκετή. Ναι, και το γεύμα που μπαίνεις στον πειρασμό εκτός από το να το φας να το ανεβάσεις και σε στόρι είναι βαρετό και ανούσιο, εκτός κι αν είναι έργο τέχνης του Κουτσόπουλου. Πιάνεις το νόημα, έτσι;
Όταν βλέπει αυτός/ή του οποίου σε ενδιαφέρει η γνώμη ότι ανεβάζεις στόρι κάθε μία ώρα, δεν σκέφτεται ότι είσαι ενδιαφέρον άτομο. Σε φαντάζεται στη μέση του πλήθους με το βλέμμα καρφωμένο στο κινητό. Ή, χειρότερα, όταν ανεβάζεις διαρκώς φωτογραφίες και βίντεο από τα live και τις εκδηλώσεις που πηγαίνεις, δίνεις την εντύπωση ενός ερασιτέχνη φωτογράφου που ενοχλεί τον κόσμο επειδή στέκεται μεσ’ τη μέση ψάχνοντας το ιδανικό φίλτρο για να κρύψει την κακή φωτογραφία που τράβηξε από το κινητό. Είναι λιγάκι θλιβερό.
Αν βρίσκεσαι σε σχέση είναι εντελώς φυσιολογικό να συζητάτε με τον σύντροφό σου εκτενώς το πού θα πάτε. Όταν φλερτάρεις με κάποιον και πρόκειται να βγείτε το πρώτο σας ραντεβού ή το δεύτερο ή το τρίτο, καλό είναι να μη γίνεσαι κουραστικός και να υπεραναλύεις τις επιλογές που έχετε. «Αν πεινάς μπορούμε να πάμε εκεί», «Αν θέλεις να συνδυάσουμε φαγητό και ποτό υπάρχει κι αυτό», «Αν θέλεις κάτι ήσυχο, ξέρω αυτό».
Έπειτα, εννοείται ότι όταν φτάσεις στο μέρος που κανονίσατε, ένα «Έχω φτάσει» είναι αρκετό. Το «Έφτασα, να πιάσω τραπέζι; Πες μου να ξέρω!» είναι πιεστικό και περιττό. Τα μηνύματα λίγο πριν το ραντεβού είναι επίσης ενοχλητικά –μην κάνεις την πάπια, κι εσένα ενοχλούν. Η επανάληψη του τι κανονίσατε ξανά και ξανά για να επιβεβαιώσεις ότι θα βρεθείτε, είναι επίσης ενοχλητική. Δε θέλεις να κοιτάει τις ειδοποιήσεις στο κινητό και να βγάζει επιφωνήματα όπως «Πωωω!». Αν αποφασίζεις εσύ πού θα πάτε, πρότεινε δύο επιλογές. Αν αποφασίζει εκείνος/η απλά διάλεξε γρήγορα μία. Αν δε σου αρέσει τίποτα από αυτά που σου πρότεινε, τι να σου πούμε, ακύρωσε το ραντεβού.
Είναι τέλειο που νιώθεις γεμάτος/η αυτοπεποίθηση, όλα στη ζωή σου πάνε όπως τα σχεδίασες και δε σε ενδιαφέρει καθόλου η επιβεβαίωση. Δε σε νοιάζει πού θα πάτε, δεν γκρινιάζεις και, από την άλλη, δε σηκώνεις πολλά-πολλά. Θεωρείς ότι είσαι το όνειρο κάθε single. Κι όμως, στη σύγχρονη εποχή το τέλειο δεν είναι αρκετό.
Μεταξύ μας, η αλήθεια είναι ότι για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο αυτοπεποίθησης και για να τα έχεις όλα σε τάξη, έχεις προσπαθήσει πολύ, έχεις φτύσει αίμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ναι, δίνεις δεκάρα, ανεξάρτητα με τι προσπαθείς να βγάλεις προς τα έξω. Είναι χαζό να το κρύβεις. Αν θέλεις πραγματικά να γνωριστείς με κάποιον, θα δείξεις και την ευάλωτη πλευρά σου. Κι η ευάλωτη πλευρά σου, η οποία, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, είναι ελκυστική.