Το μοναστηριακό τραχανότο με  μανιτάρια είναι μια απλή και γευστική συνταγή για όλη την οικογένεια, υψηλής διατροφικής αξίας, με λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση!

Το μοναστηριακό τραχανότο είναι έναν πιάτο πολούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ.  Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας και σίγουρα θα γίνεται φανατικοί οπαδοί της πλούσιας γεύσης του.

Τα υλικά που θα χρειαστουμε για το μοναστηριακό τραχανότο με μανιτάρια είναι:

• 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αγιορείτικο ελαιόλαδο
• 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινό τραχανά μοναστηριακό
• 6 φλιτζάνια νερό (προαιρετικά με διαλυμένο ζωμό κότας ή λαχανικών)
• αλάτι, πιπέρι

Επί το έργον:
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με προσοχή στη φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή και μαυρίσει το σκόρδο.
Ρίχνετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό και όταν πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει τον τραχανά.

Προσθέτετε αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 12 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει ή σβολιάσει.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Πηγή: Με πληροφορίες από mounathos – eshop



Πηγή