Τα αγαπημένα μας doughnuts με τη γεύση του λατρεμένου μας κέικ!

Για τα doughnuts:

5 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 της κούπας ηλιέλαιο

1/2 κούπα καστανή ζάχαρη

Υλικά:

1/4 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κανέλα

1 κούπα ξινόγαλα

1 1/2 κούπα ξύσμα καρότου

1/2 κούπα κομμένα καρύδια

Για το γλάσο:

100 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λάδωσε το ειδικό ταψάκι για doughnuts.

Στον κάδο του μίξερ βάλε το βούτυρο, το λάδι, τα δύο είδη ζάχαρης και ανακάτεψε μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.

Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα. Πρόσθεσε και αυτό το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με το ξινόγαλα. Αφού δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο μείγμα πρόσθεσε τα καρότα και τα καρύδια και ανακάτεψε ξανά.

Βάλε το μείγμα σου χωρισμένο σε μικρές ποσότητες ανάλογα με το ταψάκι σου και ψήσε για 12-15 λεπτά, μέχρι να τσιμπήσεις ένα doughnut με μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Βγάλε τα και άφησε τα να κρυώσουν.

Για το γλάσο ανακάτεψε όλα σου τα υλικά μέχρι αν γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Πρόσθεσε λίγο τυρί για να το κάνεις πιο στερεό ή γάλα για να το κάνεις πιο αραιό μέχρι να φτάσεις τη σύσταση που θες. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βούτα τη μία μεριά των doughnuts μέσα και άφησε τα για 20 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί. Πασπάλισε με κανέλα και σέρβιρε.



Πηγή