Υλικά

2 φλ. τσαγιού μαλακό αλεύρι

2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

175 γρ. βούτυρο

1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

¼ φλ. τσαγιού κονιάκ

3 αυγά

¼ φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Κανέλλα σε σκόνη

Γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο σε σκόνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα αυγά. Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά στο μίξερ και όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε στο δεύτερο μπολ, το περιεχόμενο του πρώτου μπολ, μαζί με 2 μπανάνες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει και σχεδόν λιώσει και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια φόρμα και ρίχνουμε σε αυτή το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 40 ακόμη λεπτά. Βγάζοντας από τον φούρνο, περιμένουμε περίπου 10 λεπτά πριν βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα.



Πηγή