Tο καλοκαίρι, αν επιθυμείτε να φάτε γλυκό, ιδανική επιλογή αποτελούν τα desserts που έχουν ως βάση φρούτα εποχής, τα οποία μπορούν να μας γλυκάνουν, αλλά και να μας δροσίσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, είναι ό,τι πρέπει ακόμα και για ένα κάλεσμα φίλων στο σπίτι!
Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε τη super tasty συνταγή παγωτό choco-banana.
Υλικά:
Μια ώριμη μπανάνα
Μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο ή σκόνη σοκολάτας
Εκτέλεση:
Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια και τη βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Μόλις παρέλθει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, χτυπάμε τα κομμάτια στο blender ώσπου να πάρουν μια soft υφή. Προσθέτουμε τη βανίλια -εάν θέλουμε-, το μέλι και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα.