Υλικά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φύλλα
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
Αλάτι
1 μικρό αγγούρι σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας μέλι
5 ντομάτες
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
113 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
55 γραμμάρια τυρί φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ελιές και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 7 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αγγούρι με 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι και αλάτι.
Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τις ντομάτες με την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι. Όταν είναι έτοιμη η σούπα αλατοπιπερώνουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, και το τυρί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.