Απάντηση στο ΝΑΤΟ έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Συμμαχία κάνει «λάθος» να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ρωσία μειώνει τον αριθμό των στρατευμάτων της γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ έχει «πρόβλημα» στο σύστημα αξιολόγησης της κατάστασης. Επίσης, σημείωσε ότι η Μόσχα έχει «βαρεθεί τις απειλές» που η Δύση επαναλαμβάνει εναντίον της «σαν μάντρα», ενώ προειδοποίησε ότι είναι «πολύ πιθανό» η Ουκρανία να αρχίσει στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Μόσχα αποσύρει ορισμένα από τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα, ασχέτως αν η Μόσχα ανακοίνωσε μια τέτοια κίνηση, τονίζοντας τα στρατεύματα ολοκλήρωσαν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους.

  • Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Η Κίνα ενδέχεται να εκμεταλλευθεί την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με Αμερικανό στρατηγό

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του προέτρεψε τη Μόσχα να αποδείξει ότι πράγματι αποσύρει τα στρατεύματά της, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μένει να δούμε αν υπάρχει ρωσική αποχώρηση.. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων και ότι περισσότερα στρατεύματα είναι καθ’ οδόν».

  • Διαβάστε επίσης: «Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες», καθησυχάζει ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ

«Αν αρχίσουν πραγματικά να αποσύρουν δυνάμεις, αυτό είναι κάτι που θα χαιρετίσουμε… Πάντα μετακινούσαν δυνάμεις μπρος πίσω, άρα το να βλέπουμε κίνηση δυνάμεων, ή αρμάτων μάχης, δεν επιβεβαιώνει μια πραγματική απόσυρση», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, δυσπιστία εξέφρασε η Δύση. «H Βρετανία δεν έχει δει μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα από θέσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα», είπε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Ουάλας.

vradini.gr



agrinio24.gr