Υλικά:
1 συσκευασία λιγκουίνι
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό γαρίδες, καλά καθαρισμένες
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτες, λιωμένες
1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Χυμός ενός λεμονιού
6 κουτ. της σούπας βασιλικό
1/2 φλιτζάνι Παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα λιγκουίνι σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνεις αρχικά το ελαιόλαδο. Καθαρίζεις τις γαρίδες και τις προσθέτεις με λίγο αλάτι.
Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις και αφήνεις να τσιγαριστούν οι καθαρισμένες γαρίδες για 5 λεπτά.
Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για 1 ακόμα λεπτό.
Προσθέτεις την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις για 4 λεπτά.
Αλατοπιπερώνεις, αραιώνεις με το κρασί, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά.
Ανοίγεις το καπάκι και περιχύνεις την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα. Ανακατεύεις και ψήνεις για 3 λεπτά.
Ρίχνεις το μείγμα σου στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι, ρίχνεις λίγα φύλλα βασιλικού, ανακατεύεις και απολαμβάνεις!