Υλικά:
1/2 πακέτο λιγκουίνι ολικής άλεσης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού μικρές γαρίδες καθαρισμένες
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
Λευκό πιπέρι, αλάτι
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γ. κάρυ
½ κ.σ. ξερό δενδρολίβανο
3 κ.σ αρακά βρασμένο
Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξε. Άφησε στην άκρη, κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε ελαφρά το σκόρδο να αρωματίσεις. Πρόσθεσε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα 1-2 λεπτά. Σβήσε με το ούζο
Συμπλήρωσε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο, το κάρυ, αλάτι και λευκό πιπέρι. Συνέχισε το βράσιμο για 5′ λεπτά. Τέλος πρόσθεσε τον αρακά και άφησε να πάρει η σάλτσα σου μια βράση για 2′ λεπτά
Ράντισε τα μακαρόνια σου με το νερό που κράτησες και ανάμειξε με τη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε, πασαπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.