Σου προτείνουμε να τα δοκιμάσεις σε μια χορτοφαγική εκδοχή με σπανάκι και φέτα.
Υλικά
600 γρ σπανάκι, κατεψυγμένο
200 γρ πατάτες
300 γρ φέτα
80 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
1 αυγό
Mισή σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βράζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και όταν έχει μαλακώσει το στραγγίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα και όταν είναι έτοιμη τη ξεφλουδίζουμε και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, τις βραστές πατάτες, την παρμεζάνα, μισή σκελίδα σκόρδο, τη φέτα θρυμματισμένη, 1 αυγό, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε αρωματίζουμε με κόλιανδρο σε σκόνη. Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε στην τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.