3 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια αυγά
6 κ. σ. φρέσκο άνηθο, προαιρετικά
3/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, 1 1/2 μπαστούνι
8 φύλλα για πίτα, χωρισμένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Θρυμματίστε τη φέτα σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το τυρί κρέμα, τα αυγά, τον άνηθο, αν χρησιμοποιήσετε, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να λαδώσετε ελαφρά ένα ταψί με ένα λεπτό στρώμα λιωμένου βουτύρου.
Τοποθετήστε ένα φύλλο ζύμης πάνω από τον πάτο του ταψιού (οι άκρες θα κρέμονται ελαφρώς πάνω από τα τοιχώματα του ταψιού) και αλείψτε με περισσότερο λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε με άλλα 4 φύλλα ζύμης.
Απλώστε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σε ομοιόμορφη στρώση και διπλώστε τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση (αυτό θα διασφαλίσει ότι η γέμιση δεν θα ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
Κόψτε τα υπόλοιπα 3 φύλλα στη μέση σταυρωτά και τοποθετήστε κάθε μισό φύλλο πάνω από τη γέμιση, αλείφοντας κάθε στρώση με λιωμένο βούτυρο. Σφίξτε τις πλευρές του φύλλου γύρω από τη γέμιση. Αλείψτε το τελευταίο φύλλο με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήστε την τυρόπιτα για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 15- 20 λεπτά.