Υλικά:
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
2 μικρά καρότα, σε λεπτές ροδέλες
1 πακέτο έτοιμα βρασμένα κάστανα
2 φύλλα δάφνης
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και τα καρότα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτεις το φύλλο δάφνης.
Κόβεις τα κάστανα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα.
Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά
Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και αφήνεις τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά.
Βγάζεις τη δάφνη και πολτοποιείς τη σούπα στο μπλέντερ.
Προσθέτεις μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρεις.
Αν είναι η σούπα πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και την αφήνεις να πάρει μια βράση.