Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει απόψε (2/3, 21:00) στο ΟΑΚΑ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.

Παρά το τριήμερο εθνικό πένθος και την αναβολή όλων των αγώνων των εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων το διάστημα 1 έως 3 Μαρτίου, η Euroleague δεν προέβη σε αναβολή των αναμετρήσεων των ελληνικών ομάδων, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Έτσι, στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να συνεχίσει τις υποχρεώσεις του και καλείται να αντιμετωπίσει απόψε (2/3, 21:00) στο ΟΑΚΑ την Ανατολού Εφές.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Προφανώς, όλη η χώρα είναι. Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Όλοι σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων. Θα θέλαμε να τους εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας, κουράγιο και δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους. Πραγματικά και στην ομάδα από το πρωί είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αυτό το τραγικό δυστύχημα», είπε ο προπονητής των “πράσινων”, Χρήστος Σερέλης, που δεν έκανε καμία αναφορά για το παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης:

«Νομίζω ότι κακά τα ψέματα, ένα τόσο τραγικό γεγονός, το αν θα παίξεις ένα παιχνίδι μπάσκετ, δεν είναι κάτι που μπορεί να μπει στην κουβέντα».

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν καίγεται για τη νίκη, καθώς βρίσκεται στην 11η θέση και δίνει “μάχη” για είσοδο στην οκτάδα. Από την άλλη, το “τριφύλλι” μετράει τέσσερις σερί ήττες και θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, προσπαθώντας να δείξει σημάδια βελτίωσης όπως στο Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική.

Για τον Παναθηναϊκό η συμμετοχή των Αρτούρας Γκουντάιτις και Δημήτρη Αγραβάνη φαντάζει απίθανη, με τους δυο παίκτες να μην έχουν προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ για την Εφές νοκ άουτ είναι ο Βασίλιε Μίτσιτς.

Aναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 2 Μαρτίου

20:00 Μπάγερν Μονάχου – Ερυθρός Αστέρας
20:00 Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας
21:00 Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές
22:00 Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ
22:00 Παρτιζάν – Άλμπα Βερολίνου

Παρασκευή 3 Μαρτίου

19:45 Φενέρμπαχτσε – Βίρτους Μπολόνια
21:00 Βιλερμπάν – Ρεάλ Μαδρίτης
21:30 Μιλάνο – Ολυμπιακός
21:30 Μπασκόνια – Βαλένθια



ertsports.gr