Συνδυάζει μοναδική γεύση και κρεμώδη δροσερή υφή.
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι (χωρίς γεύση ή άρωμα, της επιλογής σου)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Ένα κομμάτι σχετικά λεπτό ύφασμα (ή τυρομάντιλο)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύεις πάρα πολύ καλά. Εφόσον το μείγμα σου είναι έτοιμο, τοποθέτησε σε άλλο μπολ το λεπτό ύφασμα ανοιχτό με τις άκρες να κρέμονται έξω από το μπολ και τοποθέτησε στην μέση του υφάσματος, με ένα κουτάλι, το μείγμα γιαουρτιού. Με ένα σχοινί, δέσε τις άκρες του υφάσματος, αφήνοντας το μείγμα να στραγγίζει τα νερά του προς τα κάτω.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα και μια βαθιά κατσαρόλα θα τοποθετήσεις το τυρί κρέμα στο ψυγείο για δύο ημέρες, ώσπου δηλαδή να έχει διώξει όλα τα νερά. Δέσε την άκρη του σχοινιού που προεξέχει από το κομμάτι ύφασμα στην μέση της κουτάλας και ισορροπώντας την τελευταία στο χείλος της κατσαρόλας, βάλτο στο ψυγείο. Βεβαιώσου ότι το μείγμα δεν ακουμπάει στην κατσαρόλα και ότι υπάρχει χώρος για να πέσουν τα υγρά. Δύο μέρες αργότερα, απλώς σκίσε το σχοινί και άνοιξε το ύφασμα. Το σπιτικό τυρί κρέμα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις. Διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι με αεροστεγές κλείσιμο για περίπου ένα μήνα.