Η ΑΕΚ έχασε 3-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στο γκολ του Βαλβέρδε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όμως η εικόνα της στο ματς ήταν καταπληκτική και μπορεί ο τρόπος της ήττας να είναι σκληρός, αλλά οι παίκτες της Ένωσης θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι για την προσπάθεια.
Οι «ήρωες» του Μάρκο Νίκολιτς στην ήττα της ΑΕΚ από τη Ρεάλ Μαδρίτης έδειξαν ότι άφησαν πίσω την κακή εικόνα σε Τούμπα και ΟΑΚΑ και παρουσίασαν στην Allwyn Arena μία τρομερή εικόνα που δυστυχώς δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει μία σκληρή ήττα στο 90+2′ με ένα καταπληκτικό γκολ του Ουρουγουανού μέσου.
Οι Κοϊτά και Πήλιος ήταν οι σκόρερ της ΑΕΚ στην αναμέτρηση, όμως όλοι οι παίκτες του Νίκολιτς έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην εξαιρετική εμφάνιση ενάντια στη Ρεάλ.
Οι ήρωες του Νίκολιτς έδωσαν τα πάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ο Μάρκο Νίκολιτς παρέταξε την ομάδα του με έναν επιθετικό, τον Γιόβιτς, και είχε στο πλευρό του τον ηρωικό Γκατσίνοβιτς που σε όσα λεπτά αγωνίστηκε ήταν ασταμάτητος. Έτρεχε παντού, πίεζε ασφυκτικά όποτε έπρεπε και κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα κέρδιζε φάουλ και έδινε ανάσες και ψυχολογία στην ομάδα του.
Ο Κοϊτά έβαλε ένα πανέμορφο γκολ για να ανοίξει το σκορ στη Νέα Φιλαδέλφεια και παράλληλα έβαλε και «φωτιά» στις εξέδρες, που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό έδωσε τρομερό παλμό και ένταση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Ο Πήλιος με το σκορ να είναι στο 1-1 στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το δρόμο προς τα δίχτυα στο Champions League, αυτή τη φορά κόντρα στη «Βασίλισσα» και έδωσε ελπίδες ιστορικής νίκης στους φίλους της ομάδας του, όμως η συνέχεια του αγώνα ήταν σκληρή και άδικη για την Ένωση.
Το άδοξο τέλος και η περηφάνια των παικτών της ΑΕΚ
Η Ένωση είδε την Ρεάλ να ισοφαρίζει αμέσως μετά το γκολ του Πήλιο με ένα εύκολο τελείωμα του Εμπαπέ σε κενή εστία, όμως το πιο σκληρό ήταν το πανέμορφο τέρμα του Βαλβέρδε στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Η ψυχρολουσία στο φινάλε δεν πρέπει να απογοητεύσει τους παίκτες της ΑΕΚ, που κέρδισαν την αποθέωση μέχρι και του Ζοσέ Μουρίνιο, που χαρακτήρισε την Ένωση σπουδαία ομάδα, κάτι που σίγουρα είναι παράσημο στην καριέρα του Μάρκο Νίκολιτς.
Ο κόσμος έδωσε ένα ζεστό χειροκρότημα στους παίκτες της ΑΕΚ για την τεράστια προσπάθεια που έληξε άδοξα, όμως αυτό που πρέπει να δώσει ελπίδα είναι η εικόνα και σίγουρα η εντός έδρας εικόνα της ομάδας του Νίκολιτς τη φετινή σεζόν.
Το μόνο ερώτημα είναι αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να βελτιώσει την απόδοσή της μακριά από την Allwyn Arena για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, κάτι που έχει δυσκολέψει αρκετά πλέον.






