Υλικά

220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
110 γρ. γάλα
360 γρ. αλεύρι
4 αβγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 δόσεις άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
2. Χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τους κρόκους των αβγών έναν-έναν.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αβγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για ¾-1 ώρα περίπου.
Tip: Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα σταφίδες ή δάκρυα σοκολάτας.

vita.gr



agrinio24.gr