Αυτά τα ρομποτάκια που παίζουν… μπάλα είναι μια μικρή επανάσταση
Το ρομπότ Cheetah 3 είναι γρήγορο, πανάλαφρο και συνεργάσιμο, κι έτσι όταν βάλεις 9 από αυτά μαζί, παίρνεις μια σχεδόν κανονική ομάδα ποδοσφαίρου.

Αυτό μας δείχνει το βίντεο που ανέβασε στο YouTube το περίφημο Massachusetts Institute of Technology (MIT) για το νέο καμάρι του, που μπορεί να παρελαύνει με στρατιωτική πειθαρχία, να κάνει κωλοτούμπες στον αέρα και να παίζει ακόμα και ποδόσφαιρο. Αν και ο όρος «παίζει» πρέπει να εκληφθεί για την ώρα χαλαρά.

Το τετράποδο ρομπότ ζυγίζει λιγότερο από 9 κιλά και οι κατασκευαστές του λένε πως δεν μπορεί να καταστραφεί, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από φθηνά υλικά και συναρμολογείται σαν να πρόκειται για τουβλάκια Lego.

Η νέα δημιουργία ακούει στο όνομα Mini Cheetah, έχει 12 ηλεκτρικά μοτέρ και δουλεύει με τηλεχειρισμό. Πρόκειται για πραγματική επανάσταση στη ρομποτική, όπως μας λέει ο επικεφαλής της ομάδας κατασκευής του, Benjamin Katz, καθώς αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και επιλέγει αυτομάτως τη βέλτιστη κάθε φορά λειτουργία.

Κι έτσι μπορεί να πηδά στον αέρα, να χοροπηδά με ρυθμό ή να τρέχει με τα δύο πόδια ταυτοχρόνως στο έδαφος. «Τα ρομπότ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, κι έτσι κινούνται πολύ πιο αργά»…

newsbeast.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ