Όσες περισσότερες μυϊκές ομάδες γυμνάζεις κατά την άσκηση σου και όση μεγαλύτερη ποικιλία έχεις τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι για το σώμα σου και την καύση λίπους και θερμίδων.

Οι ασκήσεις για όλο το σώμα θα σε κάνουν πιο λειτουργικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις καλύτερα στις καθημερινές σου δραστηριότητες ή τον αθλητισμό.

Πρόσθεσε στην προπόνησή σου αυτές τις ασκήσεις και μην προσπαθήσεις να τις κάνεις όλες μαζί, κάθε μέρα.

Burpees

Τα burpees δεν απαιτούν τίποτα άλλο από το δικό σου σωματικό βάρος, που σημαίνει ότι δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην τα κάνεις. Ενισχύουν και ενδυναμώνουν όλο το σώμα.

Squats

Δεν θα σου δώσουν μόνον ένα δυνατό κάτω σώμα, θα ενδυναμώσουν επίσης τον μέσο κορμό, θα ενισχύσουν την πλάτη και τους ώμους. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις squats χρησιμοποιώντας μόνο το σωματικό σου βάρος ή να προσθέσεις βάρος για να τα κάνεις ακόμα πιο δύσκολα.

Step ups

Τα step ups είναι μια φανταστική άσκηση που μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις τα πόδια και τους κοιλιακούς, να αυξήσεις την αντοχή και τον καρδιακό ρυθμό. Για να κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα, πρόσθεσε βάρος ή πιο ψηλά σκαλοπάτια.


Έλξεις

Οι έλξεις ή αλλιώς pull up είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις του πάνω σώματος οι οποίες γυμνάζουν χέρια, ώμους και πλάτη, αλλά ενισχύουν και τον πυρήνα.

Κάμψεις

Ξέχνα τα μηχανήματα. Τα push ups δουλεύουν χέρια, πλάτη, στήθος, κοιλιακούς, και ακόμα και τους μυς των ποδιών. Και το καλύτερο; Μπορείς να τα κάνεις οπουδήποτε.

Βυθίσεις

Για να δουλέψεις στήθος, τρικέφαλα, ώμους και κοιλιακούς ταυτόχρονα.

Box jumps

Πολύ καλή άσκηση για το χτίσιμο των ποδιών, καλή για προετοιμασία για οποιαδήποτε αθλήματα περιέχουν άλματα και χρειάζονται εκρηκτικότητα ενώ καίει πολλές θερμίδες.

Handstands ή κατακόρυφο

Είναι μια από τις πιο υποτιμημένες ασκήσεις για έναν κύριο λόγο: οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να την κάνουν. Αλλά ακόμα κι αν αρχίσεις τα handstands σε έναν τοίχο, θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις το πάνω μέρος του σώματος και τον πυρήνα σου, να βελτιώσεις την ισορροπία σου, να ενισχύσεις στην υγεία των οστών και πολλά άλλα. Επιπλέον, τα handstands θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος.Πηγή