Πρωταρχικό ρόλο στην πρόληψη έχει η διατροφή. Υπάρχουν τροφές που επιτρέπουν στο ανοσοποιητικό να δουλεύει κατάλληλα και μας τις προτείνουν οι ειδικοί ώστε να μείνουμε μακριά από το κλασικό κρύωμα.

Μανιτάρια

Υπάρχει επιστημονική ένδειξη ότι τα μανιτάρια δρουν κόντρα στους ιούς και βοηθούν στην ενδυνάμωση του οργανισμού. Επειδή κάθε είδος μανιταριού προσφέρει και κάτι διαφορετικό, αρπάξτε τα οφέλη τους τρώγοντας από ποικιλία.

Σκόρδο

Μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κρυώματος και της γρίπης με το να αυξάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων-δολοφόνων. Παρομοίως, τα κρεμμύδια έχουν ιδιότητες που αυξάνουν τη δύναμη των λευκών αιμοσφαιρίων.

Ακτινίδιο

Η βιταμίνη C που περιέχουν, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυώματος και βοηθά στο να προληφθούν οι ασθένειες στους ανθρώπους που ασκούνται. Ένα φλιτζάνι φέτες πορτοκαλιού περιλαμβάνει το 160% των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη C, ένα φλιτζάνι γκρέιπφρουτ δίνει 120% ενώ το ένα φλιτζάνι ακτινίδιο εκτοξεύει τον οργανισμό με 273% σε βιταμίνη C.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά του κρατούν μακριά τα ξένα κύτταρα και θωρακίζουν τον οργανισμό από κάθε ασθένεια.

Νερό

Δεν ξεχνάμε τη σημαντική ενυδάτωση. Όταν το σώμα χάνει υγρά. Δεν μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από κρύωμα και γρίπη. Πιείτε νερό και προσθέστε φρούτα ή φύλλα δυόσμου για να το κάνετε πιο εύγευστο.Πηγή