Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ, αυτήν την εποχή που ο υδράργυρος είναι στα ύψη. Ωστόσο, το αποσμητικό είναι ένα καλλυντικό που δε λείπει από την καθημερινότητά μας. Παρόλα αυτά αν και το χρησιμοποιούμε καθημερινά, η κακοσμία επιμένει. Τι μπορεί να φταίει;

Ακούγεται παράξενο αλλά ο ένοχος μπορεί να είναι το ύφασμα των ρούχων μας. Τα συνθετικά ή κακής ποιότητας υφάσματα και το στενό μέγεθός τους που δεν αφήνει το δέρμα να «αναπνέει» ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηριδίων που ευθύνονται για τις δυσάρεστες οσμές.

Αλλοι παράγοντες που προσδίδουν στον ιδρώτα μια δυσάρεστη οσμή είναι η κατανάλωση τροφών όπως κρεμμύδι και σκόρδο, το στρες, κάποια φαρμακευτική αγωγή, αλλά και η υπερκατανάλωση καφέ. Αφού τσεκάραμε αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, επιλέγουμε το αποσμητικό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας και στις ανάγκες μας.

Εάν έχετε έντονη εφίδρωση

Τα σημάδια στα ρούχα στην περιοχή της μασχάλης είναι ένα μόνιμο φαινόμενο. Γι’ αυτό επιλέξτε μία αντιιδρωτική σύνθεση, είτε σε μορφή στικ ή roll-on. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα τέτοιων συνθέσεων στην αγορά, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και οικονομικά προσιτές.

Εάν είστε οπαδός της πιο φυσικής επιλογής

Δοκιμάστε μία νέα vegan σύνθεση με ως και 98% φυσικά συστατικά, χωρίς parabens, φθαλικές ενώσεις, ορυκτά έλαια, PEG και σιλικόνες. Επίσης υπάρχει και η εναλλακτική του αποσμητικού κρύσταλλου. Πρόκειται για ένα φυσικό ορυκτό άλας σε στερεή ή υγρή μορφή, χωρίς χημικά συστατικά και παράγοντες, όπως οινόπνευμα, άρωμα, αλουμίνιο.

Εάν γυμνάζεστε

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα πιο ανθεκτικό αποσμητικό, που έχει σχεδιαστεί για πιο απαιτητικές συνθήκες. Επιπλέον το χρησιμοποιείτε σε στεγνό δέρμα πριν από την άσκηση. Αν χρειαστεί ανανεώνετε την εφαρμογή του κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα

Οι υποαλλεργικές συνθέσεις με ανακουφιστικά συστατικά είναι κατάλληλες για την περίπτωσή σας. Τέτοια είναι το ιαματικό νερό, οι αντιβακτηριδιακοί παράγοντες και η απορροφητική πούδρα.

Εάν δε θέλετε να αναμειγνύεται με το άρωμά σας

Διαλέξτε ένα αποσμητικό που ανήκει στην ίδια σειρά με το άρωμά σας. Εναλλακτικά προτιμήστε τις συνθέσεις που δεν έχουν άρωμα.

vita.gr


Πηγή