Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος, που μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας αντιλαμβάνεται τα πράγματα και τις καταστάσεις στη ζωή μας.

Αυτή τη φορά, συμβουλευόμαστε το Times of India, και μοιραζόμαστε μια οπτική ψευδαίσθηση, στην οποία αξίζει να δώσεις λίγη βάση. Για αρχή, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις την παρακάτω εικόνα και να παραδεχθείς τι είναι αυτό που βλέπεις πρώτο.

Αν το πρώτο που είδες, είναι ο κροκόδειλος

Αν αντιλήφθηκες πρώτα τον κροκόδειλο σημαίνει πως δεν εστιάζεις τόσο στις λεπτομέρειες και στα μικρά πράγματα, αλλά προτιμάς να έχεις μια πιο γενική και μακροπρόθεσμη οπτική στα πράγματα. Στα θετικά είναι το γεγονός πως βρίσκεις εύκολα λύσεις και δεν κολλάς σε προβλήματα. Από την άλλη, μπορεί να δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, έχεις ελάχιστη υπομονή και ανεκτικότητα.

Αν το πρώτο που είδες, είναι το πλοίο

Από την άλλη, αν το πρώτο πράγμα που είδες είναι το πλοίο, τότε έχεις μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στη ζωή. Δεν σου αρέσουν οι κανόνες στην ζωή σου και συνήθως δεν παίρνεις αποφάσεις που βασίζονται στην λογική, αλλά εξαρτάσαι από το συναίσθημα. Εκτιμάς τα μικρά πράγματα στη ζωή και τις μικρές στιγμές ευτυχίας ή ρομαντισμού. Προτιμάς να περιτριγυρίζεσαι από 5 δικούς σου ανθρώπους, παρά από μεγάλο κοινωνικό περίγυρο. Έχεις έναν πολύ κλειστό κοινωνικό κύκλο, και απολαμβάνεις να περνάς χρόνο μόνος/η σου.

govastileto.grΠηγή