Με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Αιγίου πριν από λίγο οι αγρότες της Αιγιάλειας έδωσαν το σήμα συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Για μία ώρα συμβολικά έκλεισαν την Εθνική Οδό στο Κάστρο οι αγρότες της Βοιωτίας, στέλνοντας το μήνυμα… «Συνεχίζουμε».

Η απόφασή τους ομόφωνη. Κάθε απόγευμα στις 5:00 θα κλείνουν τον δρόμο για τουλάχιστον μία ώρα.

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας, της Λαμίας, της Βοιωτίας.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, δίνοντας απάντηση στον πρωθυπουργό που είπε ότι τα μπλόκα θα φύγουν. Θα συνεχίσουμε μέχρι να λυθούν τα προβλήματα», δηλώνει ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας.

Σε Ευρώπη και στην συνάντηση των Θεσσαλών αγροτών με τον πρωθυπουργό είναι στραμμένα τα βλέμματα

Δύο ημερομηνίες ορόσημα έχουν μπροστά τους οι αγρότες. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα σύγκλισης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητες πορείες στις πόλεις τους.

Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλοί πλημμυροπαθείς αγρότες περιμένουν τη νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Επικρατέστερη ημερομηνία η 11η Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ή κατά τη διάρκεια περιοδείας του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές.

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα μπλόκα της Μακεδονίας έχουν αποσυρθεί αφού οι αγρότες αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.megatv.com