Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι καταναλωτές που έχουν κάνει την έρευνα αγοράς για το κρέας που θα μπει στην ψησταριά, υπολογίζουν το κόστος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές όλων των κρεάτων έχουν αυξηθεί κατά 6%.
Με αποτέλεσμα το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης να προμηνύεται «αλμυρό», καθώς το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι.
Πάντως, στα κρεοπωλεία οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς οι τα νοικοκυριά προσπαθούν να κάνουν έναν προγραμματισμό του κόστους.
Πολλοί καταναλωτές, προσπαθώντας να ρίξουν το κόστος, προμηθεύτηκαν πολύ νωρίς τα απαραίτητα για το παραδοσιακό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.
Συνεχίζονται τα πρόστιμα
Την ίδια ώρα, τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας σε προϊόντα διατροφής συνεχίζονται και μαζί τα πρόστιμα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από έλεγχο στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», διαπιστώθηκε σε 50 κωδικούς προϊόντων υπέρβαση του μικτού περιθωρίου κέρδους. Τα στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας ελέγχου αγοράς καταλόγισαν πρόστιμο ύψους 742.000 €.