Καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή κι άλλα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, η Ελλάδα μετρά… πρωταθλήματα ανατιμήσεων σε βασικά τρόφιμα, όπως το τυρί, τα φρούτα και το ελαιόλαδο.

Εξετάζοντας αναλυτικότερα τη λίστα με τις 25 βασικές κατηγορίες τροφίμων της Eurostat η χώρα μας κάνει… πρωταθλητισμό ανατιμήσεων σε 18 προϊόντα, με μόλις 7 κατηγορίες να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα αύξησης στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα:

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψε η τιμή του ελαιόλαδου.

Ελαιόλαδο

Ελλάδα 58,5%

Ισπανία 54,6%

Ιταλία 49,2%

Ευρωπαϊκή Ένωση 47,4%

Λαχανικά

Ελλάδα 13,7%

Γαλλία 11,6%

Ευρωπαϊκή Ένωση 9,9%

Γερμανία 6,8%

Φρούτα

Ελλάδα 14,9%

Ιταλία 12,9%

Γερμανία 12%

Ευρωπαϊκή Ένωση 9,1%

Τυριά και τυροκομικά

Ελλάδα 9,4%

Ευρωπαϊκή Ένωση 1,1%

Ιταλία 0,6%

Γερμανία -2,5%

Κρέατα

Ελλάδα 6,5%

Ευρωπαϊκή Ένωση 4,4%

Πουλερικά

Ελλάδα 4,3%

Ευρωπαϊκή Ένωση -0.3%

Αυγά

Ελλάδα 5,8%

Ευρωπαϊκή Ένωση 0,4%



megatv.com