Οικογενειακή ζωή μπορεί να ισούται με γεμάτο πρόγραμμα. Δεν είναι κάθε μέρα εύκολο να ετοιμάζετε φαγητό και να μαζεύετε όλη την οικογένεια στο τραπέζι. Αλλά αξίζει να προσπαθήσετε. Είναι η ιδανική ευκαιρία να επικοινωνήσετε, να συνδεθείτε και να πείτε τα νέα σας. Επιπλέον, μαθαίνετε στο παιδί πώς να υιοθετεί υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Πώς θα κάνετε τη διαδικασία του γεύματος πιο ευχάριστη;

  1. Βάλτε πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μία καθορισμένη ώρα φαγητού ώστε να το έχουν όλοι στο μυαλό τους και ότι δεν θα υπάρχουν κινητά για να αποσπούν την προσοχή.
  2. Δώστε χρόνο στο φαγητό. Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη, γιατί αυτό δίνει και την ευκαιρία στο παιδί να πάρει το χρόνο του όταν δοκιμάζει νέες τροφές. Επίσης, χαλαρώνετε, λέτε αστεία και συζητάτε.
  3. Κάντε όλη την οικογένεια μέρος της διαδικασίας. Ακόμα και τα μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία. Να διαλέξουν συνταγή, να πλύνουν τα λαχανικά για τη σαλάτα και να επιλέξουν τα φρούτα. Τα μεγάλα παιδιά μπορούν να μαγειρεύουν μαζί σας αλλά και να στρώσουν το τραπέζι.
  4. Ευκαιρία για κουβέντα. Ως γνωστόν, το φαγητό είναι η ιδανική στιγμή για να έρθει κοντά μία οικογένεια και να μιλήσει για αυτά που της συμβαίνουν. Αν όμως υπάρχει ένα μέλος που είναι πιο κλειστό και δεν θέλει να μιλήσει, μην το πιέζετε. Θα το κάνει όταν νιώσει έτοιμο.
  5. Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά. Να λέτε πάντα μπράβο όταν χρησιμοποιεί μαχαιροπίρουνα και έχει γενικά καλούς τρόπους.
  6. Να είστε δημιουργική. Όταν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, φτιάξτε υγιεινές τηγανίτες για πρωινό, κάντε πικνικ στο πάρκο ή στο πάτωμα του σαλονιού.Πηγή