Από την πάνα στο γιογιό με σωστά βήματα

Ορισμένοι γονείς κάνουν άθελά τους κάποια λάθη στο κόψιμο της πάνας και στη μετάβαση στο γιογιό. Ποια είναι αυτά και πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση;

Η εκπαίδευση δεν πρέπει να ξεκινήσει πολύ νωρίς και το κάθε παιδί είναι έτοιμο να κόψει την πάνα σε διαφορετικό χρονικό ορίζοντα. Άλλα αρχίζουν να χρησιμοποιούν γιογιό στους 18 μήνες, άλλα στους 24 και κάποια άλλα πιο μετά. Τα σημάδια ετοιμότητας του παιδιού θα σας δείξουν αν είναι έτοιμο για μετάβαση στο γιογιό.

Αν διαπιστώσετε ότι έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες εκπαίδευσης και ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει, τότε είναι φανερό ότι πρέπει να περιμένετε καρτερικά τα προαναφερθέντα σημάδια. Μπορεί το παιδί να δείχνει σημάδια ετοιμότητας, αν όμως το βάλετε στη διαδικασία της μετάβασης σε εποχή που αναμένεται να βιώνει κι άλλη αλλαγή, δε θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μην πιέσετε το παιδί να κάνει το επόμενο βήμα. Αν γίνει αυτό, θα αγχωθεί και δε θα γίνει σωστά η διαδικασία. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι φωνές και οι τιμωρίες σε τυχόν πισωγυρίσματα του παιδιού δεν έχουν θέση στην όλη διαδικασία. Απαιτούνται υπομονή και προσεκτικοί χειρισμοί από μέρους σας.

govastileto.gr


agrinio24.eu

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ