Για το μπιφτέκι

Υλικά για 6 μπέργκερ

500 γρ. παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα
400 γρ. βρόμη, αποφλοιωμένη
80 γρ. καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι μπούκοβο
½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
Χυμό από ½ λεμόνι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

6 ψωμάκια για μπέργκερ
6 κουταλιές barbecue sauce
6 ροδέλες ντομάτα
1 αβοκάντο
Φύλλα σπανάκι
1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Χτυπάτε σε έναν πολυκόφτη το ελαιόλαδο, τα καρύδια, το σκόρδο, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα παντζάρια και τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπούκοβο) και τα χτυπάτε καλά. Ρίχνετε τη βρόμη και συνεχίζετε να χτυπάτε. Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο λάδι και πλάθετε 6 μπιφτέκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση, απλώνετε τη sauce και βάζετε στο κάθε ψωμάκι από 1 μπιφτέκι, 1 φέτα ντομάτα, 1 αβοκάντο, 1 φέτα κρεμμύδι, φύλλα σπανάκι και σερβίρετε.

vita.gr

agrinio24.gr