Είναι η στιγμή της σύλληψης του Απόστολου Λύτρα έξω από το ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο έχει μεταφέρει την σύζυγό του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της

Ένα ξυλοδαρμό που, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, προκάλεσε εκχυμώσεις οιδήματα θλαστικά τραύματα και κατάγματα.

Τα όσα όμως ισχυρίστηκε στην απολογία του ο γνωστός ποινικολόγος για την σκηνή της κακοποίησης προκαλούν ερωτήματα.

«Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία».

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι», κατέθεσε η 37χρονη σύζυγός του.

Βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει το ζευγάρι να μπαίνει πιασμένο χέρι χέρι στο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

«Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην κλινική», ανέφερε στην απολογία του ο Απόστολος Λύτρας, με την σύζυγό του να δηλώνει τα εξής:

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ».

Η πτώση από τις σκάλες

Το αφήγημα της πτώσης από τις σκάλες που γρήγορα κατέρρευσε φαίνεται πως έχει διαφορετική ανάγνωση από τον γνωστό ποινικολόγο.

«Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη».

Η 37χρονη δικηγόρος πάντως κατέθεσε ότι για να πείσει το σύζυγό της να τη μεταφέρει σε γιατρό χρειάστηκε να του υποσχεθεί ότι αν ερωτηθεί δεν θα τον καταγγείλει για τον ξυλοδαρμό της αλλά θα πει ότι έπεσε μόνη της.

«Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία. Αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου», είπε η 37χρονη.

«Δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας, με την 37χρονη δικηγόρο να αναφέρει:

«Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

«Πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός ποινικολόγος σε ανακοίνωση του προς τα μέσα επιμένει ότι ποτέ δεν “επινόησε” την εκδοχή της πτώσης από την σκάλα αλλά η σύζυγός του για την προστασία των παιδιών τους , διότι θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Επισημαίνει μάλιστα ότι σέβεται και υποκλίνεται στην απόφασή της να καταθέσει τελικά τι ακριβώς συνέβη.

Την ίδια ώρα την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα. Η κ. Αδειλίνη ζητεί να ερευνηθεί το ενδεχόμενο να παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο στο σκέλος που αφορά στην προσβολή προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

«Καλά έκανε ο Άρειος Πάγος και παρενέβη. Όταν ζητάει ένας αρχηγός κόμματος να διερευνηθεί μια συμπεριφορά πρέπει να το κάνει. Αυτή τη στιγμή ζούμε μία δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων. Εγώ δεν είμαι σάκος του μποξ, όποιος με ενόχλησε και με χαρακτήρισε ομοφοβικό θα εισπράξει μήνυση και αγωγή. Και ο πρώτος είναι ο Κασσελάκης», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ήρθε η ώρα ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες αυτού του τόπου να καταδικαστεί και από την ελληνική δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα αυτός που συνδέει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη λέξη «χούντα» να πάρει την απάντησή του», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.megatv.com