Ο γνωστός ποινικολόγος διανυκτέρευσε στην ΣΤ´ πτέρυγα των φυλακών στο κελί 4, μαζί με άλλους δύο κρατούμενους, έναν επιχειρηματία από την Αράχοβα που έχει καταδικαστεί για απάτες και έναν γνωστό επιχειρηματία αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για ναρκωτικά.

Μάλιστα φέρεται να υπήρξε μία ένταση με τους συγκρατούμενους του για το τσιγάρο.

«Σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα υπάρχουν κρατούμενοι που δεν καπνίζουν, υπάρχουν άλλοι που έχουν προβλήματα υγείας που δεν καπνίζουν, προσπαθούμε να τοποθετούμε κρατουμένους που δεν καπνίζουν σε χώρους που είναι όλοι μαζί», είπε ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε στις φυλακές για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτηση για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, διαδικασία για την οποία οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων το πρωί της Πέμπτης.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της 37χρονης δικηγόρου σε βάρος του συζύγου της για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με την ανακρίτρια να εκδίδει σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτηση.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε το γνωστό ποινικολόγο να εμφανιστεί το απόγευμα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, ενώ, τις προηγούμενες ώρες παρά το γεγονός ότι είχε κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία, παρέμενε άφαντος.

«Είναι δεδομένο το ότι φταίω, μακάρι να γύριζα το χρόνο, δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό το λέει και η ίδια», είχε πει ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει παραβίαση των όρων. Τώρα που προσπαθούμε να βρούμε μία δήθεν παραβίαση των όρων εκτίθεται η δικαιοσύνη», δήλωσε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το πρώτο επισκεπτήριο

«Ευχαριστώ πολύ, δεν θα ήθελα να πω κάτι», είπε η αδελφή του.

Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στις φυλακές να τον επισκεφθούν ήταν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.

Στην απόφαση της ανακρίτριας, να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας μέτρησε και η ενημέρωση που έλαβε από την αστυνομία πως αναζητείτο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και δεν είχε εντοπιστεί με αποτέλεσμα να κριθεί ύποπτος φυγής. Μετά τη σύλληψη του ο ποινικολόγος είχε αποστείλει και μηνύματα στη σύζυγό του, με εκείνη να τον καταγγέλλει για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

«Παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί μου που ίδιος ο ίδιος 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:34 μετά μεσημβρίαν μου απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό αντίγραφα των οποίων θα σας προσκομίσω. Κατόπιν αυτών αναγκάστηκα να τον κάνω αποκλεισμό μέσω σχετικής εφαρμογής που έχει το κινητό μου», είχε πει η σύζυγός του.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό εγώ, δηλαδή απορώ, ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί θα πήγαινε η αδελφή της στην Κύπρο και πήγανε μόνα τους τα παιδιά έχοντας μία άριστη σχέση», είχε πει ο ίδιος.

Μήνυση κατέθεσε η 37χρονη και σε βάρος δικηγόρου, στενού συνεργάτη του ζευγαριού, ο οποίος την είχε προσθέσει σε ομαδικό γκρουπ στο viber με τον Απόστολο Λύτρα και ο οποίος την καλούσε να πάρουν μέτρα, για να περιοριστεί η δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

«Μήπως πρέπει να στείλουμε ένα εξώδικο στα κανάλια να σταματήσουν; Το ξέρετε καλύτερα από όλους τα κανάλια χ… για το καλό σας, το κακό σας, το καλό του Αποστόλη και το κακό του. Κανιβαλίζουν πάνω και στους δύο σας για τα νούμερα και για να γεμίσουν τη θεματολογία των εκπομπών τους. Με τον Αποστόλη κάντε ό, τι θέλετε αλλά αυτό το «άρτος και θεάματα» είναι παρωδία», της είχε γράψει εκείνος στα μηνύματα.

Η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο αλλά σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή από τον Άρειο Πάγο για την κατά προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης και παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Με ποια πρόσωπα βρίσκεται στο ίδιο κελί

Ο Απόστολος Λύτρας όταν έφθασε στο υποκατάστημα κράτησης και αφού τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νέους κρατούμενους, έκανε τεστ κορονοϊού και μόλις βγήκε αρνητικό, πήρε το δρόμο για την έκτη πτέρυγα, τη γνωστή και ως VIP.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα έχουν βρεθεί στο παρελθόν κρατούμενοι που είτε θεωρήθηκαν VIP, είτε είχαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο 52χρονος ποινικολόγος βρέθηκε σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχοβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο γνωστός δικηγόρος είχε και την πρώτη σύγκρουση με έναν συγκρατούμενό του. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Λύτρας είχε προστριβή με τον επιχειρηματία από την Αράχββα για το ζήτημα του τσιγάρου.

Ο ποινικολόγος είναι μανιώδης καπνιστής κι όταν πήγε να ανάψει τσιγάρο, ο επιχειρηματίας του είπε ότι έχει κάνει εγχείρηση στους πνεύμονές και να μην ανάψει το τσιγάρο του.

Ποιοι επισκέφθηκαν τον Απόστολο Λύτρα στη φυλακή

Τον γνωστό ποινικολόγο επισκέφθηκαν χθες η αδερφή του και ο συνήγορός του και του έφεραν τα φάρμακά του και ρούχα.

Από σήμερα τις 1500 ξεκινά το επισκεπτήριο για τους συγγενείς.

Σε αυτή την πτέρυγα vip, στο κελί 4 κρατείται ο απόστολος Λύτρας με άλλα δυο άτομα, το ένα εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης και το άλλο σε υποθέσεις ναρκωτικών.megatv.com