Υλικά για 6 άτομα

2 κιλά αρνί

8 μεγάλες πατάτες

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Κόκκους πιπεριού

Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

Ελαιόλαδο

Μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά το αρνί σας και τοποθετήστε το σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Καρυκεύστε με το αλάτι, το τριμμένο πιπέρι και την πάπρικα, κάνοντας μασάζ στο κρέας και από τις δύο πλευρές. Χαράξτε το αρνάκι σε διάφορα σημεία και σφηνώστε τη μία σκελίδα σκόρδου αφού την κόψετε σε κομματάκια και τους κόκκους πιπεριού. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια (περίπου στα έξι ή στα οκτώ) μέσα σε ένα μπολ. Ψιλοκόψτε την άλλη σκελίδα σκόρδου και προσθέστε την στις πατάτες μαζί με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τις πατάτες στο ταψί γύρω από το αρνί. Αλείψτε το με το λάδι που θα έχει μείνει στο μπολ. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το για 1,5 ώρα σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το για άλλα τριάντα λεπτά περίπου

vita.gr

agrinio24.gr