Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 15΄

Υλικά για 6 μερίδε
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη + λίγο για τα φορμάκια

220 γρ. κουβερτούρα

6 αυγά

1½ κούπα ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για τα φορμάκια

Διαδικασία

Τεμαχίζουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τα δύο υλικά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν φοβόμαστε μήπως αρπάξουν ή δεν θέλουμε να τα έχουμε πολλή έννοια, τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι σε 3-4 δόσεις.

Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα.

Ψήνουμε τα σουφλέ στους 180° C για περίπου 15 λεπτά. Η Σοφία συνηθίζει να μην προθερμαίνει τον φούρνο και να χρησιμοποιεί τη λειτουργία του αέρα. Το γλυκό κάνει παχιά κρούστα, αλλά στο εσωτερικό του μένει ρευστό.

kathimerini.gr



Πηγή