Υλικά για 2 άτομα

4 αβγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές συμπυκνωμένο γάλα
1 βανίλια
6-8 ντοματίνια
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με έναν αναδευτήρα. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το γάλα και τη βανίλια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα αβγά και τα αφήνετε για μερικά δευτερόλεπτα πριν τα πειράξετε. Στη συνέχεια, αρχίζετε να τα σπρώχνετε προς το κέντρο, σταματώντας για μερικά δευτερόλεπτα και ξεκινώντας μετά από λίγο. Συνεχίζετε την ίδια τακτική μέχρι να δημιουργηθούν μεγάλα, αφράτα κομμάτια αβγού στο κέντρο του τηγανιού. Οταν τα κομμάτια είναι έτοιμα κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Στο μεταξύ, βάζετε τα ντοματίνια σε μια σχάρα και τα ψήνετε.
Φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και μοιράζετε σε αυτές τα αβγά scrambled. Από πάνω βάζετε τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο βασιλικό.

vita.gr







agrinio24.gr