Η χρησιμότητα της βρώμης είναι γνωστή, τη γεύεστε ίσως στα πρωινά σας. Η παρακάτω συνταγή είναι για μπισκότα αυθεντικά, μόνο με σταφίδες.
Υπάρχει δυνατότητα να προσθέσετε φλέικς σοκολάτας ή μπανάνα στα μπισκότα.
Αν θέλετε μικρότερη ποσότητα μπισκότων, βάλτε ακριβώς τα μισά υλικά.
Υλικά
- 1/2 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/3 φλ. μελάσα
- 2 αυγά
- 1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλίτσα κανέλα
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλ. σταφίδες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη μελάσα και τα αυγά
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με κουτάλι
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά