Η χρησιμότητα της βρώμης είναι γνωστή, τη γεύεστε ίσως στα πρωινά σας. Η παρακάτω συνταγή είναι για μπισκότα αυθεντικά, μόνο με σταφίδες.

Υπάρχει δυνατότητα να προσθέσετε φλέικς σοκολάτας ή μπανάνα στα μπισκότα.

Αν θέλετε μικρότερη ποσότητα μπισκότων, βάλτε ακριβώς τα μισά υλικά.

Υλικά

  • 1/2 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. μελάσα
  • 2 αυγά
  • 1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλίτσα κανέλα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλ. σταφίδες

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη μελάσα και τα αυγά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με κουτάλι
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά

iefimerida.gr



Πηγή