Η μαύρη σοκολάτα είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών.
Υλικά για 16 μερίδες
3/4 φλιτζανιού μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού βούτυρο
2 κουτ. της σούπας νερό
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαύρη σοκολάτα, το βούτυρο και το νερό. Σιγοβράζουμε, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα σε ένα μπολ και όσο ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το μείγμα. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.