Tο Castagnaccio είναι ένα γλυκό από αλεύρι κάστανου και χαρακτηρίζει την κλασική κουζίνα της Τοσκάνης. Δείτε παρακάτω τη συνταγή.
Υλικά
400 γρ Αλεύρι από κάστανο
50 γρ κουκουνάρι
50 γρ σταφίδες
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι από κάστανο σε ένα μπολ και το αραιώνουμε σταδιακά με 700 γραμμάρια νερό και 40 γραμμάρια λάδι.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ρευστό χυλό και μετά προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και μια πρέζα αλάτι.
Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μια χούφτα κουκουνάρι, δεντρολίβανο και τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο καφέ χρώμα η επιφάνεια χωρίς να στεγνώσει πολύ. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.