Σε κλάματα ξέσπασε η Έλενα Χριστοπούλου, πρώην σύζυγος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση, περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε όταν μπήκαν στο σπίτι τους ληστές, πριν από τρία χρόνια.

Οι δράστες πυροβόλησαν στα πόδια και στο στήθος τον πρώην σύζυγο της, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Την ώρα που άρχισε να περιγράφει το σερί των πυροβολισμών, ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα  όπλο, σηκώνοντας το ψηλά. 

  • Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό; 
  • Συνήγορος: Όχι 0,99 από τα τζάμπο
  • Έλενα Χριστοπούλου: Κρύψτε τώρα, τώρα αμέσως…
  • Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση  η μάρτυρας τρέμει ολόκληρη.  
  • Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας …
  • Εισαγγελέας: Να σέβεστε κύριε συνήγορε. 

Η μάρτυρας περιέγραψε την προσπάθεια του Πάνου Καλλίτση να την προστατέψει, υποστηρίζοντας ότι ο κομμωτής πάλεψε «Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά… Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε…Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο».

Μάλιστα, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης, Χριστοπούλου και Καλλίτσης, οι οποίοι βρίσκονται στα μαχαίρια για το διαζύγιό τους, δεν αντάλλαξαν κουβέντα. Την ώρα πάντως που εκτυλίχθηκε το σκηνικό με το όπλο και η Ελενα Χριστοπούλου σταμάτησε να χρησιμοποιοιεί τα «κύριος Καλλίτσης», αποκαλώντας τον πρώην σύζυγό της απλά «Πάνο».

Από την πλευρά του ένας εκ των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει, γιατί εάν το ήθελε, θα το έκανε.

«Αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα;  Γιατί δεν ήθελα…» είπε, με την Ελενα Χριστοπούλου σε εκείνο το σημείο να πετάγεται και να λέει:«Επειδή είχαμε και τύχη μέσα  στην ατυχία μας».

Για θαύμα μίλησε  ο γιατρός που χειρούργησε τον Πάνο Καλλίτση, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. «Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς» κατέθεσε ο γιατρός. 

Ο Πάνος Καλλίτσης, επέδειξε στο δικαστήριο τα τραύματά του, σηκώνοντας την μπλούζα του, και λέγοντας:«Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου… Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά» περιέγραψε ο γνωστός κομμωτής με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Από θαύμα σωθήκατε».

Σύμφωνα με τον γνωστό κομμωτή των celebrities, σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η ληστεία, αφού γνώριζαν ότι εκείνη τη στιγμή επέστρεφαν από το κομμωτήριο, έχοντας μαζί τους ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου. Πηγή