Ένα cheesecake είναι πάντα μια καλή επιλογή. Σήμερα, θα το φτιάξεις πανεύκολα με γεύση λεμόνι!
Υλικά
150 γρ. μπισκότα βανίλια ή digestive
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
300 γρ. γιαούρτι
500 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
άχνη ζάχαρη
Χυμό 2 λεμόνια
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Εκτέλεση
Βάση
Θρυμματίζεις τα μπισκότα
Λιώνεις το βούτυρο, το βάζεις σε ένα μπολ, ρίχνεις τα μπισκότα και ανακατεύσεις καλά
Απλώνεις τη βάση σε ένα τσέρκι με λαδόκολλα και την πιέζεις με τη σπάτουλα
Βάζεις την βάση στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
Κρέμα
Ρίχνεις στο μίξερ το τυρί σε κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις με τη σπάτουλα την κρέμα
Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
Μόλις είναι έτοιμο το διακοσμείς με τις φέτες από λεμόνι και σερβίρεις.