Σε βίντεο ντοκουμέντο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα διακρίνονται στελέχη των ειδικών αποστολών με βαρύ οπλισμό να προσεγγίζουν το δεξαμενόπλοιο με σημαία Παλάου και να κάνουν έλεγχο στα αμπάρια, στο κατάστρωμα και το εσωτερικό του πλοίου.

Στο βίντεο καταγράφεται καρέ καρέ η νηοψία στο πλοίο, η οποία έγινε κατόπιν καταγγελίας στην λιμενική αρχή για απαγωγή από έναν ημεδαπό μηχανικό και 2 αλλοδαπούς με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που είχαν μεταβεί για έλεγχο στο πλοίο και κρατήθηκαν.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πλοιάρχου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του δεξαμενόπλοιου.

Το δεξαμενόπλοιο που εντοπίστηκε στα νότια της Χίου και οδηγήθηκε από το λιμενικό σώμα στο αγκυροβόλιο, ξεκίνησε από την Αίγυπτο με προορισμό την Σμύρνη και επρόκειτο να αγοραστεί από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, αλλά κρατήθηκε από τις Αρχές για οφειλές.

Ωστόσο, ο πλοίαρχος ναυτολόγησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους τρεις μηχανικούς και με τη δικαιολογία ότι θα μεταβεί σε γειτονικό αγκυροβόλιο, σάλπαρε για την Αίγυπτο και εντοπίστηκε από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.megatv.com