Παραδοσιακή κουζίνα για σήμερα που προέρχεται από την γαλλική επαρχία. Χρησιμοποιούν χοιρινά πλευρά με το λιπάκι τους. Η απόλαυση σε χαμηλή τιμή!

Υλικά

  • 1 κιλό πλευρά χοιρινά
  • 10-15 πατατούλες baby
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
  • Ζεστάνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδίστε το κρεμμύδι -Βάλτε το κρεμμύδι στην άκρη
  • Στο ίδιο βούτυρο ροδίστε καλά το κρέας -Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλιά αλεύρι
  • Ρίξτε το κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, σε μέτρια φωτιά
  • Καθαρίστε τις πατατούλες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα
  • Ρίξτε φύλλα δάφνης και θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε καυτό νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν λίγο τα υλικά
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει 1,5 ώρα
  • Στο τέλος της βράσης, αν υπάρχουν πολλά υγρά, ανεβάστε τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού

iefimerida.gr



Πηγή