Ο προπονητής του Φοίνικα Πειραιά, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να σχολιάσει τη νίκη επί της Νίκης Αμαρουσίου, ενώ μίλησε και για την τελευταία αγωνιστική με την Ελευθερία Μοσχάτου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάτροκλος Χλιαουτάκης:

Για τη νίκη επί της Νίκης Αμαρουσίου: «Εγώ ανέλαβα την ομάδα την Πέμπτη, προλάβαμε 2 φορές να συναντηθούμε με τα παιδιά. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι καθαρά για να διεκδικήσει η ομάδα ό,τι καλύτερο μπορεί το επόμενο διάστημα. Επ’ ουδενί δεν είχαμε στο μυαλό μας τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς, θέλαμε όμως να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Η ομάδα αυτή αποτελείται από κάποια νεαρά παιδιά, μ’ έναν πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, η οποία έχει παλέψει κι άλλα ματς στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είχε καταφέρει να πετύχει μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Πήγαμε σ’ ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για τη Νίκη, είναι μια απ’ τις καλύτερες ομάδες στη Γ’ Εθνική. Είχαμε καταστρώσει ένα πλάνο στο μυαλό μας, θέλαμε να είμαστε κοντά στο σκορ όσο πήγαινε προς το τέλος του το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε εκεί όσες πιθανότητες είχαμε. Όπως γίνεται σε κάποια κρίσιμα σημεία, έγινε ένα λάθος απ’ την αντίπαλη ομάδα, κλέψαμε τη μπάλα, σκοράραμε κι έτσι έληξε το ματς, πολύ ανέλπιστα και πολύ ευχάριστα για ‘μας».

Για το τι έφερε στην ομάδα με την είσοδό του: «Τις δύο μέρες που ήμουν στην ομάδα προσπαθήσαμε ν’ ασχοληθούμε με την ψυχολογία των παιδιών. Προερχόμασταν από μια κακή ήττα απ’ τον Ίκαρο, όπου τα παιδιά τα έδωσαν όλα. Έφτασαν πάλι στην πηγή και δεν ήπιαν νερό. Το σημαντικότερο απ’ όλα ήταν να «πατήσουμε» πάνω σ’ αυτήν την εμφάνιση, να μπορέσουμε λίγο να τούς αναστυλώσουμε ψυχολογικά, ώστε να μπούμε μέσα στο ματς με τη Νίκη και να μη μιλάμε για νίκες-ήττες, αλλά να περάσουμε καλά. Το ματς έφυγε πολύ γρήγορα στους 17 πόντους και μετά θέλαμε να το «μαζέψουμε» μέχρι το ημίχρονο. Έληξε 43-40, ήμασταν κοντά κι έπειτα δε μάς έφυγαν πάνω από 5-6 πόντους. Ψυχολογικά δεν είχε τελειώσει το ματς. Βάλαμε εμείς ένα σουτ, έχασαν αυτοί και στη συνέχεια κερδίσαμε. Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη ψυχολογικά, που μάς έδωσε κουράγιο. Χρειάζονται, όμως, “θαύματα” για τη σωτηρία».

Για την τελευταία αγωνιστική με την Ελευθερία Μοσχάτου (02/04): «Προχθές (19/03) ήταν ένα ματς που δεν περίμενε κανείς ότι ο Φοίνικας θα βγάλει αυτήν την αντίδραση. Η Ελευθερία Μοσχάτου είναι επίσης μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει το ματς στα χέρια της, έχει δει την αντίδραση της ομάδας μας και θα είναι ακόμη δυσκολότερο για ‘μας να κερδίσουμε, ακόμη κι αν παίζουμε στην έδρα μας. Κατά τη γνώμη μου, η Ελευθερία έχει έναν απ’ τους πιο φέρελπις νέους προπονητές στη Γ’ Εθνική και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό μοντέλο τα τελευταία 2 χρόνια. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η αποστολή μας. Όπως, όμως, είπαμε και στο ματς με τη Νίκη, κανένα ματς δεν τελειώνει αν δεν το παίξεις. Θα πάμε να δώσουμε τον αγώνα μας και στο τέλος θα δούμε τι κάναμε».//


ertsports.gr