Ο πιο λαχταριστός τρόπος να απολαύσετε αυτό λαχανικό.
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. πένες
5 πράσα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξινομυζήθρα
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμες (al dente), τις βγάζετε και τις σουρώνετε.
Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν.
Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το σχοινόπρασο, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μαλακώσουν.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και όπως το μείγμα είναι ζεστό, προσθέτετε την ξινομυζήθρα και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε πάνω στις πένες το μείγμα με τα πράσα και σερβίρετε αμέσως.